top of page

Ook zakelijk is Nicky Ekkebus dé oplossing!

Fotografie en videografie in het bedrijfsleven.

Fotografie en videografie zijn cruciale onderdelen van elke succesvolle marketing voor bedrijven. Visuele content van hoge kwaliteit kan u helpen het verhaal van uw merk of identiteit te vertellen, uw producten of diensten onder de aandacht te brengen en in contact te komen met uw gewenste doelgroep.

Een professionele fotograaf of videograaf heeft de expertise en apparatuur om enorm mooie foto's en video's vast te leggen die de stijl en boodschap van uw merk perfect weergeven. Ze kunnen u helpen boeiende inhoud te maken voor sociale media, websites en ander marketingmateriaal.

Naast het promoten van uw merk of identiteit, kunnen fotografie en videografie ook waardevolle hulpmiddelen zijn voor interne communicatie en training. Bedrijfsevenementen, vergaderingen en trainingssessies kunnen allemaal worden gedocumenteerd en gebruikt om nieuwe werknemers op te leiden of informatie te delen met teams op afstand.

Bij het selecteren van een fotograaf of videograaf voor uw bedrijf, is het belangrijk om rekening te houden met hun portfolio, stijl en ervaring. Voor een overzicht van mijn beste werk kunt u op de onderstaande knop drukken.

Investeren in professionele fotografie en videografie kan een verstandige beslissing zijn voor zowel grote bedrijven als kleine, startende ondernemingen. Door visueel aantrekkelijke inhoud te creëren, kunt u nieuwe klanten aantrekken, bestaande relaties versterken en uiteindelijk de verkoop en inkomsten voor uw bedrijf stimuleren.

Bedrijfsfoto's

Bedrijfsfotografie:  van sfeerimpressies tot uw personeel professioneel vastgelegd.

Als u kiest voor bedrijfsfotografie zijn er een aantal kanten die u op kunt gaan. U kunt kiezen uit een aantal onderdelen die we laten aansluiten op uw wensen en voorkeuren. 

Dit zijn:

  • Portretfotografie. Hierbij wilt u van al uw personeelsleden een professionele foto. Deze zal geschoten worden in een gecontroleerde omgeving met de juiste apparatuur, lampen en bijhorende accessoires. Veel van deze foto's zullen voor een wit of zwart doek geschoten worden omdat veel klanten ervoor kiezen om ze op hun website te gebruiken en ik ze dan netjes kan losmaken van de achtergrond.

  • Sfeerimpressies. Hierbij kunt u denken aan een fotoreportage van uw bedrijf intern. Het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken zullen sfeervol en volledig op de foto worden gezet. Voor dit onderdeel trek ik meestal 3-4 uur uit, afhankelijk van de grootte van uw werkruimte. Zo kan ik eventueel door middel van een rondleiding de juiste indrukken vastleggen en de foto's vastleggen zoals u ze gepubliceerd wilt hebben. Anderzijds loop ik zelf mijn ronde door het gebouw of de werkplek en leg ik vast waarvan ik denk dat het zinvol is.

  • Bedrijfsreportage Foto. Dit is een combinatiepakket van de bovenstaande punten.

Bedrijfsvideo's

Uw bedrijf in 2-3 minuten.

Als u kiest voor een videoreportage gaan we allereerst door middel van een kennismakingsgesprek onderzoeken wat het beeld of de 'smaak' moet worden van de video. Video's zijn er tegenwoordig in zoveel vormen, geuren en kleuren, dat het onmogelijk is om voor ieder bedrijf hetzelfde beeld neer te zetten. We gaan daarom kijken naar een aantal aspecten die goed voorbereid moeten worden. Veel van de onderstaande

Planning.

Voordat we de video gaan opnemen, is het van essentieel belang om het verhaal, de boodschap en de visuele elementen die moeten worden vastgelegd, te plannen. Dit betekend dat we een zogenoemd storyboard gaan maken, het bepalen van de locatie, licht- en geluidseisen en het voorbereiden van de benodigde apparatuur. De meeste apparatuur heb ik tot mijn beschikking maar er kunnen altijd zaken zijn die in een later stadium aangeschaft of geregeld moeten worden.

Branding.

De video moet aansluiten bij de boodschap en toon van uw merk. Het moet ook het logo, de kleuren en andere relevante merkelementen van uw merk bevatten. Om hier een duidelijk beeld van te krijgen moet ik kennis hebben van uw huismerk. Dit is belangrijk voor het algehele eindproduct.

Script en berichten.

Het script van de video moet goed gemaakt en boeiend zijn, en de berichten moeten duidelijk, beknopt en relevant blijven voor uw doelgroep. De video moet namelijk leuk gevonden worden. Dit is al lastig genoeg omdat iedereen van andere invloeden houdt maar het is wel verstandig om algemeen boeiende invalshoeken te gebruiken. Ik kan dit in samenwerking met iemand van de marketing afdeling doen of met de opdrachtgever zelf.

Distributie.

Zodra de video is voltooid, moet deze via verschillende kanalen worden verspreid om uw doelgroep te bereiken. Dit kan het plaatsen op uw website, sociale media kanalen of andere online platforms omvatten. Iemand in uw marketingafdeling zou hier zich het beste over kunnen ontfermen.

Houtbouw Goedegebure

Weergave van het bedrijf intern en op locatie

Yoshua Fit and Photo

Personal Training & fotografie

bottom of page